Hela Sverige plockar skräp - anmälan öppen till Håll Sverige Rent-dagen 17 september

Gör något stort – plocka lite skräp! Den 17 september är det dags för den årliga Håll Sverige Rent-dagen, då hela Sverige samlas, från norr till söder, gammal som ung för att plocka skräp. Tillsammans är vi en rörelse som tröttnat på skräpet, vill göra något konkret för miljön och tar saken i egna händer – bokstavligen!

  • Vi är många som har tröttnat på skräpet och bokstavligen vill ta saken i egna händer. Förra året hade vi över 130 000 anmälda skräpplockare till Håll Sverige Rent-dagen! I år vill bli ännu fler, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day, då miljontals människor över hela världen alltså är ute samma dag och plockar skräp.

Anmälan öppnar den 8 augustiDen 8 augusti öppnar anmälan påwww.hsr.se/hela-sverige-plockar-skrap [http://www.hsr.se/hela-sverige-plockar-skrap]. Du kan anmäla dig själv, en mindre grupp, eller skapa ett öppet eller stängt event. Öppna event kan andra anmäla sig till och de kommer synas på Håll Sverige Rents hemsida. Alla som anmäler sig har möjlighet att beställa ett gratis skräpplockarpaket med handskar och påsar för upp till 10 personer. Först till kvarn-principen gäller!

Kontakta:

Pontus Tengby, Kommunikationschef Håll Sverige Rent, +46 707 23 44 93, pontus.tengby@hsr.se

Från:

Håll Sverige Rent, Rosterigränd 4, 117 61, Stockholm (http://www.hållsverigerent.se)

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet. Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll. Facebook Twitter Instagram